Pre Réwaya bude Minsk veľkou školou

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 12:01 • 2 min
Pre Réwaya bude Minsk veľkou školou

BRATISLAVA - Útočník Martin Réway je najmladším v slovenskej nominácii na hokejové majstrovstvá sveta 2014 v bieloruskom Minsku. Devätnásťročný hokejista tvrdo bojoval o svoju šancu dostať sa do mužstva. Za sebou má prvé reprezentačné zápasy, v ktorých upútal šikovnosťou svojich rúk.

slovakia

left justify in out

"Som šťastný, že som v tíme. Urobím teraz maximum, aby som mu pomohol. Pri príchode na prvý zraz reprezentácie som vedel, že je v mužstve veľká konkurencia. Majstrovstvá sveta budú pre mňa veľkou skúsenosťou," povedal Martin Réway. 

 

Hráč juniorského tímu Gatineau je rodákom z Prahy. S hokejom začínal v Slavii, po pobyte na Slovensku sa vrátil do Sparty. Do zámoria odišiel pred sezónou 2012/2013, v Gatineau patrí medzi najlepších hráčov a všimli si ho už aj v Montreale, ktorý ho draftoval. Na ľade sa presadzuje najmä technickou hrou. "Tréneri v reprezentácii mi hovorili, aby som hral svoju hru, ale nestrácal puky. Nemal by som o nich prichádzať na útočnej modrej alebo v obrannom pásme," uviedol Réway. 

 

Slovenského krídelníka si budú pozorne všímať najmä zámorskí skauti. V mužstve je aj s Miroslavom Šatanom, ktorý dával góly na olympijskom turnaji v Lillehammeri 1994 v čase, keď ešte Réway nebol na svete. V úvode šampionátu zasa nastúpi proti Jaromírovi Jágrovi, ktorý bol v čase jeho narodenia (24. januára 1995) už dvojnásobným víťazom Stanleyho pohára. V slovenskom tíme si plní aj povinnosti benjamínka a nevyhýba sa zbieraniu pukov. 

 

"V mužstve sme si sadli všetci skvele - mladí i starí. Pre mňa bolo najťažšie prísť za Mirom Šatanom alebo Lacom Nagyom a povedať im ´čau, ako sa máš´. Sú to starší hráči, mal som voči nim rešpekt, ale už aj to je v poriadku," povedal Réway a pokračoval o hviezdach súperov, proti ktorým v Minsku bude hrať: "V živote som ešte proti nim nehral, teším sa na všetkých. Bude to pre mňa veľká škola a môže mi veľa dať do budúcnosti." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies