Pre prezidentské voľby otvorili 11 trestných stíhaní

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 09:25 • 2 min
Pre prezidentské voľby otvorili 11 trestných stíhaní

BRATISLAVA - Polícia vedie pre prezidentské voľby 11 trestných stíhaní.

slovakia

left justify in out

"Išlo o prípady trestného činu poškodzovania cudzích práv, marenia prípravy a priebehu volieb a referenda, korupciu, ale aj poškodzovanie cudzej veci," uviedol pre agentúru SITA hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. V súvislosti s prezidentskými voľbami policajti prijali 23 trestných oznámení, pričom 14 sa týkalo prvého kola volieb, deväť súviselo s druhým kolom.

 

Ešte pred druhým kolom volieb polícia obvinila aktivistu Martina D., ktorý počas prvého kola odvolil dvakrát. Ak mu dokážu vinu, hrozí mu trest odňatia slobody na päť rokov. Obvinený podľa polície odvolil prvýkrát v mestskej časti Bratislava - Staré Mesto, kde ho dopísali do zoznamu oprávnených voličov na základe cestovného pasu. Podobne postupoval aj v bratislavskej Petržalke, kde predložil ďalší cestovný doklad. Potom všetko zverejnil na internete. 

 

Marcové voľby prezidenta zhodnotila polícia ako pokojné, bez vážnejších narušení poriadku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona