Pre prevádzačov nemá podľa SaS a SDKÚ-DS ľudský život žiadnu hodnotu

NETKY.SK • 28 August 2015, 06:51 • 2 min
Pre prevádzačov nemá podľa SaS a SDKÚ-DS ľudský život žiadnu hodnotu

BRATISLAVA - Hlbokú ľútosť nad smrťou desiatok ľudí, ktorých dnes našli v chladiarenskom vozidle neďaleko rakúskej obce Pardnorf, vyjadrili SaS aj SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

"Desiatky utečencov, medzi nimi deti, umreli obzvlášť krutou smrťou a všetci zodpovední za to, že boli vo vozidle ponechaní, si zaslúžia najprísnejší trest. Táto udalosť poukazuje na to, že utečenci sú vystavení extrémne neľudskému zaobchádzaniu a prevádzači sa neštítia ničoho," uviedol predseda liberálov Richard Sulík.

 

V tejto súvislosti poukázal na neľudský biznis s utečencami, na ktorom zarábajú prevádzači a špekulanti. Aktuálna udalosť je podľa neho výrazným mementom pre všetkých zodpovedných, pričom je potrebné urobiť všetko pre to, aby sa podobné tragédie neopakovali.

 

Ponechanie desiatok ľudí v uzavretom a zamknutom priestore nákladného auta považuje SDKÚ-DS za chladnokrvnú vraždu.

 

"Tú majú na svedomí pašeráci, pre ktorých sa stalo zúfalstvo obyvateľov krajín poznačených konfliktmi a hladom príležitosťou pre vlastné obohacovanie. Pre prevádzačov nemá ľudský život žiadnu hodnotu. Dnes sme svedkami toho, že ich brutalita sa priblížila k slovenským hraniciam," konštatovala strana vo svojom stanovisku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona