Pre požiar v Brne evakuovali 28 ľudí

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 17:47 • 2 min
Pre požiar v Brne evakuovali 28 ľudí

BRNO - Požiar v brnianskej mestskej časti Bystrc si v nedeľu ráno vyžiadal evakuáciu 28 ľudí. Oheň zachvátil byt na štvrtom poschodí jedného z tamojších domov. Na mieste zasahovalo šesť jednotiek hasičov, píše spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Človek, ktorý v byte býval, z neho nestihol utiecť, a tak sa pred ohňom skrýval na balkóne. Odtiaľ ho neskôr dostali von hasiči. "Požiarnici vnikli do bytu, dostali sa na balkón a muža vyviedli. Počas zásahu hasiči evakuovali tiež obyvateľov bytového domu. Celkovo to bolo 28 osôb," uviedol hovorca juhomoravských hasičov Jaroslav Mikoška.

Štyri osoby previezli záchranári s ľahkými zraneniami do nemocnice. "Tri muži a jedna žena sa nadýchali splodín a dymu. Nikto z nich nie je v ohrození života, boli to skôr ľahšie druhy zranení," vysvetlila hovorkyňa záchranárov Barbora Zuchová.

Oheň daný byt úplne zničil a poškodil tiež rozvody vody. Ako uviedol Mikoška, "voda následne poškodila chodbu domu a byty, ktoré sa nachádzali pod požiarom". Požiar podľa prvých odhadov spôsobil škody vo výške jedného milióna korún (v prepočte vyše 39 300 eur). Príčina požiaru je predmetom vyšetrovania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies