Hasiči uhasili požiar vo farmaceutickom sklade v Budaörsi

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 15:55 • 2 min
Hasiči uhasili požiar vo farmaceutickom sklade v Budaörsi

BUDAPEŠŤ - Pre požiar farmaceutického skladu v budapeštianskej mestskej časti Budaörs evakuovali dnes neďaleký hypermarket.

slovakia

left justify in out

Maďarskí hasiči zlikvidovali dnes popoludní požiar vo farmaceutickom sklade v budapeštianskej mestskej časti Budaörs, informoval agentúru MTI hovorca riaditeľstva Úradu ochrany proti katastrofám Peštianskej župy Attila Csámpai.

 

Ako dodal, pre hustý dym v okruhu 500 metrov vyzvali obyvateľov, aby si zatvorili okná a aby sa podľa možnosti nezdržiavali vonku.

 

Polícia na spoločnom úseku diaľnice M1 a M7 spomalila dopravu a uzatvorila výjazd k obchodnému centru, tieto opatrenia z dôvodu bezpečnosti premávky však po uhasení ohňa zrušila.

 

Hovorca ďalej informoval, že úrad nasadil na miesto požiaru dve mobilné laboratóriá, ktoré monitorujú ovzdušie. Zdôraznil, že podľa doterajších výsledkov meraní žiadne jedovaté látky neunikli.

 

Požiar vypukol v sklade farmaceutického závodu s rozlohou 15.000 štvorcových metrov. Rozloha skladu, ktorý vyhorel, je podľa Csámpaiho 5000 štvorcových metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies