Pre poškodené vedenie v Žiline jazdia vlaky okľukou, meškajú 100 minút,

NETKY.SK • 18 Január 2016, 09:51 • 2 min
Pre poškodené vedenie v Žiline jazdia vlaky okľukou, meškajú 100 minút,

BRATISLAVA - Pre poškodené trakčné vedenie v úseku Žilina - Varín jazdia vlaky cez železničnú stanicu Žilina Teplička. Vlaky majú meškanie približne 100 minút. Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

Dnes približne o 1:00 sa v zmienenom úseku zamotal prechádzajúci nákladný vlak do spadnutého trakčného vedenia na prvej traťovej koľaji. Trakčné vedenie je strhnuté v úseku zhruba 300 metrov na oboch traťových koľajach. Poškodené trakčné vedenie spôsobilo, že aj niektoré koľaje v Žiline sú bez elektrického prúdu, čo má vplyv na organizáciu dopravy v stanici a môže spôsobiť ďalšie zdržanie vlakov.


"ŽSR nasadili všetky sily a prostriedky, elektrodispečeri okamžite po nahlásení udalosti prišli na miesto a trakčné vedenie sa snažia čo najskôr opraviť. Predpokladáme, že v priebehu dňa by sa mohlo podariť dať do prevádzky jednu traťovú koľaj. Práce komplikujú extrémne mrazy v uvedenom úseku," informovala Pavliková s tým, že všetkých dopravcov o výluke informovali. Príčiny poškodenia trakčného vedenia sú predmetom vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona