Pre poruchu v Gabčíkove zostali obce bez pitnej vody

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 11:59 • 2 min
Pre poruchu v Gabčíkove zostali obce bez pitnej vody

NITRA – Niekoľko obcí v okrese Nové Zámky dnes zostalo bez pitnej vody. Dôvodom je technická porucha na elektrickom zariadení na vodnom diele Gabčíkovo.

slovakia

left justify in out

Jednou z postihnutých obcí je Palárikovo. Ako pre agentúru SITA povedala prednostka obecného úradu Alžbeta Jankulárová, pitná voda prestala tiecť o polnoci. „Ako náhradný zdroj pitnej vody nám Západoslovenská vodárenská spoločnosť poskytla cisternu, ktorá sa presúva po obci, aby si občania mohli načerpať vodu,“ uviedla. Ako ďalej dodala, kompetentní už poslali do Gabčíkova náhradný zdroj elektrickej energie, aby mohli znova nabehnúť čerpadlá. Zatiaľ však nie je známe, kedy dodávku vody opäť obnovia.

Dedina vyzýva prostredníctvom obecného rozhlasu obyvateľov, aby využívali vlastné vodné zdroje na úžitkovú vodu a na pitie vodu z cisterny. „Máme aj zdroj artézskej vody, ktorá síce nie je vyhlásená ako pitná, ale mnohí ľudia ju roky používajú. Vodu si z nej odoberajú aj dnes,“ povedala Jankulárová. Podľa nitrianskeho krajského hovorcu hasičov Viliama Pánskeho hasiči žiadosť o pomoc v tejto veci nedostali. Agentúra SITA oslovila aj správcu vodného diela Gabčíkovo Vodohospodársku výstavbu, š. p., ktorá prisľúbila zaslať stanovisko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies