Pre policajta Jána Kaľavského už nežiadajú väzbu

NETKY.SK • 27 Máj 2021, 09:02 • 2 min
Pre policajta Jána Kaľavského už nežiadajú väzbu

BRATISLAVA - Prokuratúra už nepožaduje väzbu pre policajta Jána Kaľavského, ktorého policajná inšpekcia obvinila pre pokračovací prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu Generálnej prokuratúry Dalibora Skladana dozorujúci prokurátor, po preskúmaní vyšetrovacieho spisu vo veci Jána Kaľavského, "vzal späť sťažnosť, podanú proti uzneseniu sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava III, ktorým rozhodol o nevzatí obvineného do väzby".

 

Prečítajte si tiež: NAKA zatkla bratislavského operatívca, ktorý mal z prostredia polície vynášať utajované informácie

 

Policajná inšpekcia prešetruje aj bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana vo veci zneužitia právomocí verejného činiteľa a ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

 

Súvisiaci článok: Bývalý šéf NAKA Zurian sa postavil pred vyšetrovateľa. Po výsluchu ho poslali domov

 

Dôvodom má byť to, že v roku 2020 povedal vtedajšiemu námestníkovi riaditeľa Slovenskej informačnej služby Borisovi Beňovi, ktorý v súčasnosti vystupuje ako svedok-kajúcnik, že polícia sa zaoberá bývalým šéfom Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovítom Makóom. V prípade Branislava Zuriana orgány činné v trestnom konaní väzbu nežiadali a po výsluchu bol prepustený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies