Pre podvody s mestskými bytmi v Trnave hrozí mužovi (62) väzenie

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 13:35 • 2 min
Pre podvody s mestskými bytmi v Trnave hrozí mužovi (62) väzenie

BRATISLAVA - Ponukou výhodného predaja mestských bytov po neplatičoch si zarábal 62-ročný muž z okresu Trnava.

slovakia

left justify in out

Na jeho konanie upozornila jedna z podvedených žien, polícia chytila pána priamo pri čine a s falošnou zmluvou v rukách. Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, pod zámienkou výhodnej kúpy uviedol obvinený do omylu jednu ženu a troch mužov a pripravil ich o vyše 30-tisíc eur. Starší pán si totiž zarábal tak, že za výhodných podmienok ponúkal mestské byty po neplatičoch. So všetkými poškodenými uzatvoril zmluvu o budúcej zmluve a žiadal od poškodených zaplatiť jednorazový manipulačný poplatok 5 000 eur. Ak chcel záujemca získať byt, musel mužovi uhradiť mesačnú splátku, ktorá bola u každého poškodeného iná a pohybovala sa od 200 do 1 000 eur. Poškodeným tento muž po vyplatení každej sumy predložil sfalšovaný doklad z mestskej pokladnice. Ako sa k nim dostal nevedno, obvinený nebol pracovníkom mestského úradu.


Keď kupujúci chceli po roku splácania byt odkúpiť, podľa polície sa muž opäť vyhovoril a byt nepredal. Okrem štyroch oklamaných ľudí policajti pri domovej prehliadke našli aj ďalšie falošné zmluvy, ktoré musia preveriť. Muž už čelí obvineniu z podvodu, v prípade dokázania viny mu hrozí tri až 10 rokov. Obvinený bol už v minulosti za podvody s bytmi právoplatne odsúdený, polícia spracováva podnet na neho vzatie do väzby.


V súvislosti s prípadom polícia vyzýva občanov na opatrnosť. Upozorňujú, že by ľudia nemali peniaze odovzdávať iným osobám bez dokladov. Ak majú pochybnosti o pravosti dokladov, treba ich nechať preveriť. Polícia zároveň ľudí upozorňuje, aby si prípadné ponuky na predaj mestských bytov preverili aj na oficiálnych miestach a až potom podpisovali zmluvu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies