AKTUALIZOVANÉ Pre podozrenie z vraždy zadržala polícia bývalého šéfa Markízy Pavla Ruska

NETKY.SK • 24 Október 2017, 08:42 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Pre podozrenie z vraždy zadržala polícia bývalého šéfa Markízy Pavla Ruska

BRATISLAVA - Bývalého šéfa televízie Markíza Pavla Ruska zadržala polícia.

slovakia

left justify in out

Podozrivý je z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzove. Polícia zatiaľ oficiálne stanovisko neposkytla. Prípad rieši Národná kriminálna agentúra.

 

Vyšetrovanie začala na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si už za iné mafiánske vraždy odpykáva doživotný trest. "V predmetnej veci bolo dnešného dňa vznesené obvinenie štyrom osobám, jedna osoba bola zadržaná. Ďalšie informácie poskytneme, ak to dôkazná situácia dovolí," povedal policajný vyšetrovateľ.

Černák v roku 2015 z väzenia oznámil, že bude postupne vypovedať o všetkých vraždách, s ktorými mal niečo spoločné. Ako odsúdencovi na doživotie mu už vyšší trest uložiť nemožno.

 

Spoluprácou pri vyšetrovaní však môže dosiahnuť podmienečné prepustenie na slobodu. Do úvahy prichádza po 25-tich rokoch. V decembri tohto roka uplynie 20 rokov, odkedy sa Černák sám prihlásil na polícii a vzali ho do väzby. „Rusko povedal, že to bude dobre zaplatené a že jemu tam ide o veľa. Hlavne, že to musí byť urobené čisto,“ uviedol Černák o vražde Volzovej v trestnom oznámení.

 

Rusko podľa Černáka zložil aj zálohu vo výške 500-tisíc korún. Stalo sa tak po ďalšom stretnutí v bratislavskom hoteli Holiday Inn, kde už boli aj ľudia zo skupiny sýkorovcov. Zloženie zálohy vyšetrovateľom podľa zistení potvrdil už aj ďalší člen Černákovho gangu, ktorý údajne peniaze od Ruska osobne preberal.

 

V spolupráci so sýkorovcami potom začali Volzovú sledovať a pripravovať jej únos. Akciu prekazilo zatknutie Černáka v decembri 1997. Len pár dní pred tým mal Černák v Banskej Bystrici veľkolepú oslavu 31. narodenín, kde sa zúčastnili všetci významní muži slovenského podsvetia.

 

Markíza, mala ako jediné médium na akciu prístup. Z oslavy odvysielala na druhý deň reportáž v spravodajstve.

 

Predminulý týždeň NAKA vypočula v postavení svedka – poškodeného aj samotnú Volzovú, ktorá žije v Nemecku.

 

Právnym zástupcom Pavla Ruska je Marek Para, ktorý sa po stretnutí s ním vyjadril, že zatiaľ vybavili prvé oficiálne náležitosti a že sa pripravuje vypočutie svedkov. "Klient vypovedal, pričom jednoznačne vysvetlil všetky okolnosti, poprel vinu a z môjho pohľadu odstránil dôvodnosť podozrenia," uviedol Para. Z Ruskovho vystupovania vraj nebolo cítiť žiadne zaváhanie, pôsobil pokojne a racionálne, pričom obvinenia jednoznačne odmieta. Zatiaľ je však umiestnený v cele policajného zaistenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies