Pre podozrenie z korupcie zatkli "pravú ruku" rímskej primátorky

NETKY.SK • 16 December 2016, 12:23 • 2 min
Pre podozrenie z korupcie zatkli "pravú ruku" rímskej primátorky

RÍM - Talianska polícia dnes zadržala kľúčového poradcu rímskej primátorky Virginie Raggiovej. Stalo sa tak v rámci vyšetrovania podozrenia z korupcie. Zadržaným je šéf personálneho oddelenia rímskej radnice Raffaele Marra, ktorý je označovaný za Raggiovej pravú ruku.

slovakia

left justify in out

K jeho zatknutiu došlo v súvislosti s prešetrovaním obchodných zmlúv uzavretých v roku 2013, keď Marra pracoval pre bývalé vedenie mesta ako vedúci oddelenia bytovej politiky. Podľa vyšetrovateľov sa vtedy mohol dopustiť machinácií s nehnuteľnosťami. Polícia dnes zatkla aj vplyvného rímskeho staviteľa Sergia Scarpelliniho.

 

K ich zatknutiu došlo deň po tom, ako polícia počas svoje akcie na rímskej radnici prehľadala písomnosti a zhabala tam záznamy o sporných menovacích dekrétoch.

 

V súvislosti s iným vyšetrovaním už demisiu podala Raggiovej hlavná poradkyňa pre životné prostredie Paola Murarová, ktorá je podozrivá zo závažného porušenia zákona o spracovaní odpadov.

 

Raggiová je najvyššie postaveným členom populistického a euroskeptického Hnutia piatich hviezd (M5S), ktoré volá po predčasných parlamentných voľbách v Taliansku a má reálnu nádej na volebné víťazstvo. Taliansko sa totiž začiatkom decembra ocitlo v ďalšej politickej kríze, keď z funkcie premiéra odstúpil Matteo Renzi, ktorým presadzované referendum o zmenách v ústave sa skončilo ich odmietnutím občanmi.

 

K politickému "zemetraseniu" došlo aj v komunálnej politike Milána, ktorého primátor Giuseppe Sala sa vo štvrtok vzdal funkcie. Ako príčinu uviedol skutočnosť, že polícia a súdy proti nemu začali viesť vyšetrovanie pre podozrenie z machinácií vo výberových konaniach, ktoré súviseli s usporiadaním svetovej výstavy EXPO 2015 v Miláne. Sala bol v rokoch 2010-15 generálnym riaditeľom výstavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona