Pre podozrenie na ebolu umiestnili do karantény dopravné lietadlo

NETKY.SK • 11 Október 2014, 08:37 • 2 min
Pre podozrenie na ebolu umiestnili do karantény dopravné lietadlo

LAS VEGAS - Pre podozrenie na nákazu vírusom ebola u jedného z pasažierov zadržali v piatok na letiskovej ploche McCarranovho medzinárodného letiska v Las Vegas dopravné lietadlo spoločnosti Delta Airlines. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Máme tu lietadlo, ktoré bolo priamo na letiskovej ploche McCarranovho letiska umiestnené do karantény," uviedla hovorkyňa univerzitnej nemocnice v Las Vegas Danita Cohenová a dodala, že obavy personálu letiska vyvolal cestujúci, ktorý na palube lietadla vracal.
      

"Po dôkladnej prehliadke sme dospeli k záveru, že cestujúci nespĺňa kritériá ochorenia na ebolu," uviedla podľa denníka Las Vegas Sun hovorkyňa McCaranovho medzinárodného letiska. Lietadlo spoločnosti Delta Airlines na linke z New Yorku do Las Vegas pristálo o 10.55 h miestneho času (19.55 h SELČ) a bolo priamo pri bráne umiestnené do karantény po tom, ako jednému z cestujúcich prišlo nevoľno. K lietadlu boli okamžite privolané bezpečnostné a záchranné zložky.
      

Po zhodnotení situácie mohli cestujúci lietadlo približne o 12.20 h miestneho času (21.20 SELČ) opustiť. Biely dom v stredu oznámil, že na piatich amerických letiskách sa bude už od víkendu vykonávať kvôli ebole sprísnená kontrola pasažierov prichádzajúcich zo západnej Afriky. Kontrolovať sa bude napríklad teplota cestujúcich. 
      

Kontrola bude na newyorskom letisku Johna F. Kennedyho, na Medzinárodnom letisku slobody Newark, na Dullesovom medzinárodnom letisku vo Washingtone, na O'Harovom letisku v Chicagu a na letisku Hartsfield-Jackson v Atlante.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies