Pre pochybný výber znalcov na bratislavskom magistráte padajú hlavy

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 20:10 • 2 min
Pre pochybný výber znalcov na bratislavskom magistráte padajú hlavy

BRATISLAVA - Pre pochybné žrebovanie znalcov na znalecké posudky pri predaji alebo prenájme majetku na bratislavskom magistráte „padajú hlavy“.

slovakia

left justify in out

Na pochybné žrebovanie znalcov už viackrát poukázal mestský poslanec Ján Hrčka na zasadnutí mestského zastupiteľstva i na svojom blogu. Bratislavský primátor Milan Ftáčnik preto požiadal vedúceho oddelenia správy nehnuteľností Ivana Krištofa, aby o tom, ako znalcov vyberajú, napísal správu. Po jej preštudovaní zistil procesné pochybenia, Krištofa preto odvoláva z funkcie. Ako prvá o tom dnes informovala TV Markíza.

 

Mestský poslanec Ján Hrčka niekoľkokrát poukazoval i na svojom blogu na pochybné losovanie znalcov na magistráte. Podľa neho sa podarilo opakovane vylosovať znalca, ktorého pre procesnú chybu v losovacom programe ani nie je možné vylosovať a dokonca aj znalca, ktorý v zozname ani nie je. Znalcov na vypracovanie posudkov pri predajoch a prenájmoch na magistráte losujú na základe uznesenia z júna 2012 elektronicky, náhodným výberom, pripomína Hrčka. 

 

Pre tieto pochybnosti primátor Ftáčnik od 6. marca nastavil nové pravidlá losovania znalcov. Pri každom losovaní je prítomný jeden z námestníkov primátora a robí sa z neho zápis, vysvetlil primátor. „Požiadam aj poslancov, aby predložili návrh na ďalších znalcov, aby sa rozšíril okruh znalcov, aby bol tak systém transparentný a nespochybniteľný,“ uviedol Ftáčnik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies