Pre počasie zasahovali hasiči v piatok a v noci 480-krát

NETKY.SK • 31 Január 2015, 06:40 • 2 min
Pre počasie zasahovali hasiči v piatok a v noci 480-krát

BRATISLAVA - V súvislosti s hustým snežením a zlou poveternostnou situáciou zasahovali hasiči v ôsmich krajoch Slovenska počas piatku a v noci takmer 480-krát.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkašová, najhoršia situácia bola v Banskobystrickom kraji, kde evidovali až 173 zásahov. Išlo najmä o odstraňovanie spadnutých stromov zo štátnych ciest a miestnych komunikácií, odstraňovanie dopravných nehôd a zabezpečenie plynulosti cestnej premávky.

 

Hasiči v Trenčianskom kraji zasahovali 81-krát, a to najmä pri odstraňovaní prekážok na cestách, zapadnutých vozidiel a pri pílení spadnutých stromov. V Žilinskom kraji boli hasiči vyslaní k 67 prípadom. Išlo najmä o odstraňovanie popadaných konárov z ciest, stromov, ktoré spadli na autá a na elektrické a telegrafické vedenie. V Prešovskom kraji zasahovali hasiči 41-krát, najmä pri odstraňovaní popadaných stromoch, dopravných nehodách a pri vyťahovaní zapadnutých vozidiel zo závejov. 

 

V Bratislavskom kraji hasiči pomáhali najmä pri likvidácii spadnutých stromoch na cesty a vozidlá. Asistovali aj pri záchrane 7-ročného chlapca, na ktorého v bratislavskej Karlovej Vsi spadol strom. Hasičom sa ho podarilo po niekoľkých minútach resuscitácie oživiť. Pre ťažko prístupný terén a obrovské množstvo snehu sa na miesto nešťastia nepodarilo dostať vozidlu Záchrannej zdravotnej službe, hasiči teda na transport dieťaťa do nemocnice použili vlastné vozidlo. 

 

V Košickom kraji zasahovali hasiči 23-krát, a to najmä pri odstraňovaní spadnutých stromov. 

Hasiči v Trnavskom kraji zasahovali v piatok a v noci 25-krát a príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Nitrianskom kraji 17-krát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies