Pre počasie museli v Bratislave ukončiť odvoz odpadu

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 16:09 • 2 min
Pre počasie museli v Bratislave ukončiť odvoz odpadu

BRATISLAVA – Poľadovica a mrznúci dážď v Bratislave dnes skomplikovali aj odvoz odpadu. Pre počasie bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) predčasne ukončila dnešný odvoz odpadu.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková s tým, že zber a odvoz zmesového komunálneho odpadu dnes urobili vo väčšine bratislavských lokalít. Dokončiť však vozidlá nestihli opakované odvozy triedeného odpadu. Tie robia na tej istej trase a vyprázdňujú nádoby, ktoré tam počas prvej jazdy neboli alebo sa k nim pracovníci OLO nevedeli dostať. „Vozidlá zber urobia hneď, ako nám to poveternostné podmienky umožnia,“ tvrdí hovorkyňa OLO.

Podnik žiada správcov nehnuteľností, aby v zmysle všeobecne záväzného nariadenia hlavného mesta o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi zabezpečili sprístupnenie stanovišťa zberných nádob. Uľahčí to ich vyprázdnenie alebo premiestnenie zbernej nádoby v deň odvozu na miesto dostupné technike. „Problémom, najmä v tomto zimnom období, sú neupravené stanovištia zberných nádob. Z niektorých stanovíšť nie je odhrnutý sneh, ktorý je zároveň zamrznutý, a tak naši zamestnanci nemôžu manipulovať so zbernými nádobami,“ pripomína Humeniková.

OLO uvádza, že zberná nádoba plná odpadu v deň odvozu váži viac ako 120 kg a manipulácia s ňou nie je jednoduchá ani v priaznivých podmienkach. „V prípade, že sa na stanovišti nachádza sneh alebo ľad, s nádobou je problematické manipulovať a hrozí nielen poškodenie samotnej nádoby, ale tiež úraz našich zamestnancov,“ ukončila hovorkyňa mestského podniku.

Záujemcovia môžu OLO kontaktovať na Zákazníckom centre spoločnosti na tel. č. 02/50 110 111 alebo e-mailom na zakazka@olo.sk

Poľadovica a mrznúci dážď dnes od rána komplikujú dopravu v hlavnom meste SR Bratislave. Pre zhoršené poveternostné podmienky mala problém trolejbusová doprava na Búdkovej ulici. Ľad na ceste spôsobil problémy s dopravou MHD aj na Trnavskej ceste. V kolónach na všetkých hlavných ťahoch smerom do centra sa vodiči zdržali od desať do tridsať minút.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona