Pre Petra Sagana sa začína európska sezóna

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 15:08 • 2 min
Pre Petra Sagana sa začína európska sezóna

SIENA - Peter Sagan sa v sobotu postaví na štart pretekov Strade Bianche.

slovakia

left justify in out

Slovenského cyklistu Petra Sagana čaká v sobotu prvý štart v roku 2014 na európskom kontinente. V talianskom mestečku San Gimignano absolvuje 200 km dlhé preteky Strade Bianche, ktoré vyvrcholia v Siene. Na podujatí štartoval už vlani, do cieľa prišiel druhý za tímovým kolegom Morenom Moserom. V Cannondale chcú nadviazať na minulý rok a pokúsiť sa v Toskánsku o ďalší triumf. 

 

Na neupravených úsekoch na cestách Strade Bianche tvoria Sagan s Moserom ideálnu dvojicu na plnenie taktických plánov - Slovák má za sebou minulosť v horskej cyklistike, Moser je dobrý v kopcoch.

 

"Strade Bianche je skutočným testom mojej výkonnosti po dvoch mesiacoch jazdenia mimo Európy a najmä tvrdých tréningoch. Sú to vzrušujúce preteky a majú všetky charakteristiky klasík, aj keď na nich chýbajú mačacie hlavy. Sú ťažké, neviete, čo sa na nich môže stať a sú výzvou. S Morenom sme vlani predviedli skvelú tímovú hru. Myslím si, že to môže byť kľúč k ďalšiemu úspechu. Množstvo súperov bude chcieť ukázať svoju výkonnosť, ale my urobíme všetko, aby sme ich zdolali," uviedol Sagan v tlačovej správe Cannondale. 

 

Celý taliansky tím so svojím lídrom trénoval tento týždeň v Toskánsku, aby sa pripravil na Strade Bianche i na budúcotýždňové Tirreno - Adriatico. Dvojicu Sagan, Moser bude podporovať predovšetkým Oscar Gatto, ale aj Maciej Bodnar, Kristjan Koren, Alan Marangoni, Matthias Krizek a Alberto Bettiol. Žilinčan má v tejto sezóne na svojom konte zatiaľ jedno prvenstvo, keď vyhral štvrtú etapu na Okolo Ománu. Na podujatiach v Argentíne, Dubaji a Ománe finišoval v najlepšej trojke ešte štyrikrát. Celé jeho snaženie v úvode sezóny smeruje k úspechu na jarných klasikách Miláno - San Remo či Okolo Flámska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies