Pre Pečovského výnimočný duel, spolieha sa na pomoc divákov

NETKY.SK • 7 Október 2014, 17:30 • 2 min
Pre Pečovského výnimočný duel, spolieha sa na pomoc divákov

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na októbrové duely kvalifikácie ME 2016 proti Španielsku (9. 10. v Žiline) a Bielorusku (12. 10. v Borisove) iba dvoch hráčov z Fortuna ligy - Erika Saba zo Spartaka Trnava a Viktora Pečovského. Druhý menovaný nastúpi proti Španielom v domovskom stánku.

slovakia

left justify in out

"Výnimočný zápas? Jasné, pre mňa určite áno. Veď hráme v Žiline, kde pôsobím v tamojšom klube MŠK," uviedol 31-ročný Pečovský (nar. 24. mája 1983) a pokračoval: "Myslím si, že to bude špecifický súboj pre celé mužstvo. S takým silným súperom ako je Španielsko sa nestretávate každý týždeň. Aj so spoluhráčmi sa na štvrtok teším."

 

Snaživý defenzívny stredopoliar si je vedomý, s kým budú mať Slováci do činenia. "Každý zápas je iný, vieme, čo na nás čaká. Na tohto mimoriadne kvalitného súpera sa musíme dobre pripraviť a spraviť v stretnutí proti Španielom maximum pre priaznivý výsledok." 

 

Rodák z Brezna naznačil, čo by mohlo platiť na zverencov trénera "La Furia roja" Vicenteho del Bosqua. "Určite kvalitná defenzíva, dôraz a nasadenie počas celého duelu. Ak v tom vydržíme celý zápas, myslím si, že máme šancu na dobrý rezultát," poznamenal Pečovský, ktorý dosiaľ nastúpil v najcennejšom drese 18-krát a strelil jeden gól. 

 

Šikovný záložník sa spolieha aj na pomoc dvanásteho muža - divákov v hľadisku pod Dubňom. "Bude vypredané. Tešíme sa na fanúšikov a ich povzbudzovanie z tribún. Domáci zápas sme už dávno nemali. Keď sme pred rokom hrali s Bosnou a Hercegovinou v Žiline (10. 9. 2013 v kvalifikácii MS 2014 - výsledok 1:2, pozn.), súper mal prakticky domáce prostredie. Myslím si, že tentoraz to tak nebude a naši priaznivci nám utvoria perfektnú atmosféru. Verím, že ich nesklameme a všetko dobre dopadne," dodal Viktor Pečovský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies