Pre oslavy SNP bude doprava v Banskej Bystrici výrazne obmedzená

NETKY.SK • 28 August 2014, 12:45 • 2 min
Pre oslavy SNP bude doprava v Banskej Bystrici výrazne obmedzená

BANSKÁ BYSTRICA - V súvislosti s oslavami 70. výročia Slovenského národného povstania (SNP), na ktorých sa očakáva účasť viacerých slovenských i zahraničných vysokých štátnych predstaviteľov, budú v Banskej Bystrici platiť rozsiahle dopravné obmedzenia.

slovakia

left justify in out

Už od dneška 22:00 bude na uliciach Cikkerova, Kuzmányho, Kapitulská, Švantnerova a Národná v centre mesta platiť zákaz zastavenia. V piatok od 8:00 až do odvolania – pravdepodobne do 18:00 budú uzavreté ulice Kapitulská, Švantnerova, Cikkerova, Kuzmányho, Československej armády, Národná, Horná Strieborná, Lazovná, Bakossova, Kollárova, Skuteckého, Železničiarska, Robotnícka, Komenského, Námestie slobody a Námestie Štefana Moysesa, ale aj štvorprúdová cesta I/66 prechádzajúca mestom popri Hrone. 

 

Pre očakávaný príchod zahraničných delegácií bude uzavretá aj cesta zo Sliača do Banskej Bystrice, a to od križovatky pri Mestskom úrade v Sliači, pričom obchádzková trasa povedie cez obec Veľká Lúka. Obmedzenia budú platiť aj na rýchlostnej ceste R1. Pred Banskou Bystricou v smere od Zvolena až po križovatku Hušták pri čerpacej stanici OMV v meste bude na nej doprava presmerovaná do ľavého jazdného pásu a rýchlosť na obojsmernom úseku sa zníži na 60 kilometrov za hodinu. 

 

V súvislosti s dopravnými obmedzeniami mesto Banská Bystrica ponúka obyvateľom i návštevníkom možnosť cestovať v autobusoch a trolejbusoch mestskej dopravy po celý piatok zadarmo. Mestská doprava bude jazdiť podľa víkendového režimu, niektoré linky pre dopravné uzávery v pozmenených trasách. Po ceste I/66 popri Hrone budú spoje mestskej dopravy jazdiť do 9:00. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies