Pre Országha je odchod Čadu šok, nečakal taký krok

NETKY.SK • 19 September 2014, 12:14 • 2 min
Pre Országha je odchod Čadu šok, nečakal taký krok

BRATISLAVA - Po odchode Rostislava Čadu z pozície hlavného trénera tímu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava sa minimálne na jeden duel stal šéfom striedačky "belasých" jeho doterajší asistent Vladimír Országh.

slovakia

left justify in out

Stále iba 37-ročný Banskobystričan absolvuje premiéru ako hlavný tréner Slovana v sobotu v zápase proti CSKA Moskva. V minulosti viedol extraligovú Banskú Bystricu. "Keď som sa dozvedel túto správu vo štvrtok večer, bol to pre mňa šok. Vôbec som to nečakal," povedal Országh po piatkovom predpoludňajšom tréningu na hlavnej ploche Slovnaft Arény Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Jeho asistentmi v sobotňajšom domácom súboji proti CSKA budú Ján Lipiansky a Pavol Rybár. "Chýbal nám jeden do partie a Jano Lipiansky bol s tímom celý minulý rok, tak chlapcov pozná. Voľba padla na neho," prezradil dočasný kouč Országh, ktorý mal pred hráčmi Slovana len krátky príhovor v piatok predpoludním: "Zdôrazňoval som im, že pri mojom príchode sa mi páčila disciplína v tíme, ako si to Rosťo (Čada, pozn.) zariadil a fungovalo to tu. Prízvukoval som im, že nič sa nemení a ideme ďalej."

 

Po prekvapujúcej informácii a náhlej zmene na striedačke Slovana nemá Országh čas rozmýšľať nad zvýšeným tlakom, ktorý teraz bude na jeho osobu. "Musím byť pripravený rovnako ako mužstvo. Máme pred sebou ťažký zápas proti CSKA. Nie je čo vymýšľať, chalani poznajú systém. Musíme sa len zodpovedne pripraviť. Je to zatiaľ dočasné riešenie na jeden zápas. Chcem si to užiť, rovnako aj chalani. Oni do toho dajú všetko, veď hráme proti CSKA a netreba hľadať špeciálnu motiváciu. Všetci veľmi dobre viem, proti komu hráme. Urobíme maximum pre to, aby sme boli úspešní. Bola by chyba niečo výrazne meniť na jeden duel a mýliť chalanov. Ťažko je vymýšľať niečo na jediný duel," poznamenal bývalý hokejista zámorskej NHL a pokračoval: "Viem, že vedenie klubu hľadá nového trénera, moje pôsobenie pri tíme je zatiaľ dočasné. Predstaviť si viem všetko, aj zotrvanie na poste hlavného kouča, ale treba brať do úvahy veľa vecí, skúsenosti a náročnosť KHL. Mnoho vecí je za, ale veľa aj proti," myslí si Országh a naznačil aj menšie zmeny v A-tíme Slovana na sobotňajší duel proti moskovskému mužstvu. "Nejaké korekcie budú, no na nich sme sa dohodli už včera s Rosťom. Bude to však len kozmetické. Hrať nebude White, na jeho miesto nastúpi prvýkrát v sezóne Andrej Šťastný. Čo sa týka brankárov, uvidíme až ráno pred zápasom. Duel proti Čerepovcu Backlund neodchytal v stopercentnom stave. Bek Štajnoch už je k dispozícii, no máme veľa obrancov a čaká na svoju šancu," informoval. 

 

Tréner Rostislav Čada vo štvrtok večer požiadal vedenie Slovana o predčasné rozviazanie kontraktu. Po následnom rozhovore mu funkcionári vyhoveli a dohodli sa na ukončení vzájomnej spolupráce. Čada bol šéfom realizačného tímu Slovana Bratislava od jari 2012. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona