Pre obavy z úteku skončil obvinený Tomáš Rajecký za mrežami

NETKY.SK • 5 December 2021, 10:25 • 2 min
Pre obavy z úteku skončil obvinený Tomáš Rajecký za mrežami

BRATISLAVA - Voči rozhodnutiu súdu sa Rajecký odvolal. O jeho sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

slovakia

left justify in out

Obvineného Tomáša Rajeckého vzali do väzby. V sobotu o tom rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) na základe Európskeho zatýkacieho rozkazu. Rozhodnutie nie je právoplatné. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

"Dôvodom väzby je obava, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, teda úteková väzba," uviedla. Proti rozhodnutiu podal prokurátor sťažnosť proti neakceptovaniu kolúznej a preventívnej väzby. Obvinený sa podľa Kudjákovej vyjadrí v zákonnej lehote. "O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR," podotkla.

 

Polícia pátrala po Tomášovi Rajeckom od marca 2021 na základe vydaného medzinárodného a európskeho zatýkacieho rozkazu. Je obvinený z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Obvinenia sa majú okrem iného týkať ilegálnej výroby a distribúcie cigariet

 

„Klient skutok popiera a podal sťažnosť proti uzneseniu. Na výsluchu sa vyjadril k podstatným skutkovým okolnostiam na otázky sudkyne," povedal Rajeckého obhajca Adrián Kucek. 

 

Rajecký sa skrýval pred spravodlivosťou v Španielsku. Na Slovensko ho priviezli vládnym špeciálom v piatok (3. decembra), kde ho zadržala miestna polícia na základe informácií od Oddelenia pátrania a cieľového pátrania Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies