Pre obavy z radiácie nemecké lode začali obchádzať prístav v Tokiu

NETKY.SK • 25 Marec 2011, 08:18 • 2 min
Pre obavy z radiácie nemecké lode začali obchádzať prístav v Tokiu

Pre obavy z radiácie nemecké lode začali obchádzať prístav v Tokiu

slovakia

left justify in out

img

Problémy s radiáciou v Japonsku môžu skomplikovať dodávku tovaru do kľúčového tokijského prístavu, ktorý je 4. najväčším v krajine. Podľa informácií z lodiarskeho sektora niektoré obchodné lode sa pre obavy z radiácie začínajú Tokiu vyhýbať.
      "Počul som, že niektoré lode začali Tokio obchádzať pre obavy z radiácie. Neviem, o aký počet ide," povedal Tecuja Hasegawa, prevádzkový manažér Heisei Shipping Agencies v Tokiu.
      Tim Wickmann, výkonný riaditeľ MCC Transport, divízie dánskej ropnej a lodiarskej spoločnosti A.P. Moller-Maersk, potvrdil, že napríklad niektoré nemecké lodiarske firmy sa rozhodli vyhnúť sa niektorým prístavom, medzi nimi Tokiu. Medzi také firmy patrí Hapag-Lloyd, 5. najväčšia lodiarska spoločnosť v oblasti kontajnerovej dopravy na svete. Okrem Tokia nemecké firmy oznámili, že na určitý čas sa vyhnú aj blízkemu prístavu Jokohama.
      Ak sa ich počet zvýši a väčší počet lodí bude presmerovaných do iných prístavov, východnému Japonsku hrozia problémy s dodávkou dôležitých tovarov. Akékoľvek skomplikovanie logistiky by následne sťažilo celý proces obnovy zničenej oblasti na severovýchode krajiny.
      Pre Japoncov to nie je dobrá správa. "Posledné, čo Japonsko teraz potrebuje, je, aby ho svet nechal v problémoch," dodal Wickmann.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies