Pre obavy z rabovania ignorovali v Mělníku výzvy na evakuáciu

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 07:56 • 2 min
Pre obavy z rabovania ignorovali v Mělníku výzvy na evakuáciu

PRAHA - Obyvatelia časti mesta Mělník v Stredočeskom kraji ignorovali nariadenia miestnych úradov na evakuáciu v dôsledku povodní pre obavy z rabovania. Uviedol to v noci nadnes český server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

V zakázaných zónach, kde by na základe nariadení úradov mala byť kvôli záplavám nulová prítomnosť obyvateľstva, sa naopak zvyšovalo napätie. Pribúdali totiž pokusy o rabovanie a obyvatelia strachujúci sa o svoj majetok chceli za každú cenu prejsť cez policajné zátarasy a vrátiť sa domov, píše server.

Počas noci zabránili rabovaniu policajné hliadky zložené z ťažkoodencov poriadkovej jednotky a strážnikov mestskej polície napríklad v časti Mělník-Mlazice. V tejto oblasti sa voda tlačila na podmáčanú a presakujúcu hrádzu, ktorá jej však odolala, napísali Novinky. V štvrtiach je sucho, o to prístupnejšie domy však viac lákajú zlodejov. V prípade, že ich polícia prichytí pri čine, im hrozí až osemročný trest.

Hladiny riek v Česku medzitým už väčšinou klesajú a ľudia začínajú s upratovaním a pomáhaním po povodniach, informovala Česká televízia. Povodňová vlna krajinu pozvoľna opúšťa, stav extrémneho ohrozenia platí už iba na rieke Kamenica v Hřensku v okrese Děčín v Ústeckom kraji. 

Povodne zasiahli zhruba 700 českých obcí a viac než 20.000 ľudí muselo opustiť svoje domovy. Bez dodávok elektriny naďalej zostávajú tisícky ľudí, pričom najhoršia situácia je na severe krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona