Pre neprítomnosť svedka odročili proces so sociálnou pracovníčkou v prípade utýranej Lucky Luknárovej

NETKY.SK • 9 November 2015, 10:00 • 2 min
Pre neprítomnosť svedka odročili proces so sociálnou pracovníčkou v prípade utýranej Lucky Luknárovej

BRATISLAVA – Okresný súd Bratislava II dnes odročil hlavné pojednávanie v prípade sociálnej pracovníčky Márie H., ktorá je obžalovaná zo zanedbania si povinností v prípade utýrania päťročnej Lucky Luknárovej.

slovakia

left justify in out

Na súd sa totiž nedostavil svedok, ktorého je potrebné v prípade vypočuť. Na dnešné pojednávanie síce neprišla ani samotná obžalovaná, súhlasila však s konaním v jej neprítomnosti.

 

Podľa prokurátora by mohol svedok okrem iného ozrejmiť, ktorý pracovník Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny mal pridelenú dokumentáciu týkajúcu sa zosnulej Lucky. Ide o bývalého zamestnanca úradu.

Sudca odročil pojednávanie na 12. januára budúceho roka.

 

Posledné pojednávanie v tejto veci sa uskutočnilo 1. októbra tohto roka. Pred súdom vtedy vypovedal súdny lekár Norbert Moravanský.

 

"Vzhľadom na charakter zranení, ktoré sme konštatovali v znaleckom posudku, je potrebné uviesť, že tieto zranenia aj u laickej verejnosti museli vzbudiť podozrenie, že dieťaťu niečo je," uviedol vtedy okrem iného znalec pred súdom ohľadom utýranej Lucky.

 

Sudca pôvodne odsúdil úradníčku na dva roky s podmienečným odkladom na päť rokov. Zároveň jej uložil zákaz výkonu povolania na rovnako dlhý čas. Mária H. podala proti trestnému rozkazu odpor, súd preto vytýčil hlavné pojednávanie. Za nedbanlivostný prečin marenia úlohy verejným činiteľom jej hrozí väzenie na jeden až päť rokov.

Juraja a Alexandru Hrotákovcov súd v marci právoplatne odsúdil za to, že na smrť utýrali maloletú Lucku Luknárovú. Juraj Hroták si odsedí za mrežami 18,5 roka, matka Lucky 14 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies