Pre nebezpečný dym z požiaru v Melbourne evakuovali vyše sto domov

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 12:34 • 2 min
Pre nebezpečný dym z požiaru v Melbourne evakuovali vyše sto domov

MELBOURNE - V austrálskom Melbourne úrady nariadili evakuáciu viac ako 100 domov po tom, ako sa z požiaru recyklačného závoda začal šíriť nebezpečný dym.

slovakia

left justify in out

Ako informuje BBC, v dôsledku požiaru previezli záchranné služby štyroch ľudí do nemocnie a ďalších osem liečili s príznakmi astmy. Závod nachádzajúcu sa na severe mesta v predmestí Coolaroo horí od štvrtka, pričom dym a popol sa z neho šíri do diaľky asi 15 kilometrov. Miestny úrad pre ochranu životného prostredia opísal kvalitu vzduchu v oblasti za "veľmi slabú". Podľa úradov je oheň "veľký ako športové ihrisko" a bude horieť ešte najmenej dva dni.

Podľa veliteľa Metropolitného hasičského zboru Brendana Angwina oheň podnecujú tisícky ton plastu, papiera a kartónu. "Je veľmi náročné získať prístup k ohňu. Veľmi sa bojíme o bezpečnosť hasičov," povedal verejnoprávnej mediálnej spoločnosti Australian Broadcasting Corp.

Úrady vyzvali občanov žijúcich v oblasti blízko ohňa, aby hľadali úkryt vo vnútri budov. Pre ľudí v núdzi vzniklo aj podporné centrum.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies