Pre nález bomby evakuovali v Düsseldorf tisíce ľudí

NETKY.SK • 8 August 2017, 11:33 • 2 min
Pre nález bomby evakuovali v Düsseldorf tisíce ľudí

DÜSSELDORF - Nevybuchnutú bombu z čias druhej svetovej vojny objavili v pondelok v západonemeckom Düsseldorfe, čo si vynútilo evakuáciu tisícov ľudí z bezprostredného okolia nálezu. K zneškodneniu bomby by malo dôjsť ešte dnes.

slovakia

left justify in out

Polícia podľa slov svojho hovorcu kontroluje, či v domoch ležiacich vo vytýčenej zóne neostali ešte nejakí ľudia. Na evakuovanú lokalitu policajti dohliadali aj počas noci.

 

Evakuácie sa týkali zhruba 2300 ľudí. Ďalším 4400 osobám nariadili úrady zostať doma až do skončenia likvidácie nálože, respektíve oznámenia konca poplachu, uviedol hovorca düsseldorfskej mestskej rady. Evakuácia sa dotkla aj približne 80 obyvateľov domova sociálnych služieb, ktorých museli premiestniť do iných zariadení.

 

V súvislosti s nálezom bomby bola obmedzená aj mestská hromadná doprava a uzavreté viaceré ulice.

 

Nálezy bômb a nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny nie sú ani vyše 70 rokov po skončení druhej svetovej vojny v Nemecku ničím neobvyklým. Takéto relikty robotníci často objavia počas výkopových stavebných prác, ako tomu bolo aj v Düsseldorfe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies