Pre nadhodnotenú ponuku v tendry vo Vranove nad Topľou, hrozí páchateľovi 12 rokov za mrežami

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 10:20 • 2 min
Pre nadhodnotenú ponuku v tendry vo Vranove nad Topľou, hrozí páchateľovi 12 rokov za mrežami

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin subvenčného podvodu a zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe voči páchateľovi, ktorý pri tendri vybral nadhodnotenú ponuku.

slovakia

left justify in out

Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, ako zodpovedná osoba za spoločnosť poskytujúcu konzultačné služby v obci Brezová pod Bradlom podpísal v decembri 2013 zmluvu o činnosti pri verejnom obstarávaní so starostom obce Holčíkovce (okres Vranov nad Topľou). Vo februári 2014 ako usporiadateľ verejnej súťaže vybral pri verejnom obstarávaní z dvoch súťažiacich dodávateľa projektu s ponukou dvojnásobne nadhodnotenou.


Obstarávanie sa týkalo nákupu zberného zariadenia pre rozvoj separovaného zberu v Holčíkovciach. Páchateľ pritom konal v rozpore so všeobecne záväzným právnym predpisom o verejnom obstarávaní. Environmentálnemu fondu ako poskytovateľovi dotácie pre obecný úrad v Holčíkovciach vznikla škoda približne 100 000 eur a obecnému úradu Holčíkovce vznikla zatiaľ presne nezistená škoda zvýšením päťpercentnej finančnej spoluúčasti pri nákupe. Páchateľovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až 12 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies