Pre mŕtvych slovenských horolezcov vládny špeciál do Nepálu nepoletí

NETKY.SK • 17 Október 2014, 15:35 • 2 min
Pre mŕtvych slovenských horolezcov vládny špeciál do Nepálu nepoletí

BRATISLAVA/KÁTHMANDU - Pre telá slovenských horolezcov, ktorí zahynuli v Nepále po páde lavíny, nepoletí vládny špeciál. "Ministerstvo vnútra aj napriek úprimnej snahe nebude môcť vyslať špeciál TU-154 M.

slovakia

left justify in out

"Ministerstvo vnútra aj napriek úprimnej snahe nebude môcť vyslať špeciál TU-154 M. Špeciál TU-154 M nie je momentálne z technických príčin schopný letu a pre dva menšie špeciály JAK-40 by bol takýto let technicky náročný," informoval rezort vnútra.
     

Slovenský veľvyslanec v indickom Naí Dillí ešte vo štvrtok (16.10.) odletel do Nepálu. "V tejto chvíli zabezpečuje priamo na mieste všetky potrebné náležitosti a dokumenty súvisiace s prevozom dvoch mŕtvych horolezcov do Káthmandu a odtiaľ naspäť na Slovensko," priblížil pre TASR šéf tlačového odboru slovenského rezortu diplomacie Peter Susko.
     

Slovenskú desaťčlennú výpravu zasiahla v základnom tábore pod vrchom Dhaulágirí lavína. Ôsmim z nich sa podarilo zachrániť a helikoptéra ich dopravila do mesta Pokhara. Po dvoch nezvestných, Janovi Matlákovi a Vladovi Švancárovi, a troch nepálskych horských vodcoch pátrali záchranári. Ich telá našli vo štvrtok 16. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies