Pre masívny únik plynu z potrubia uzavreli cestu medzi obcami Domaniža a Prečín

NETKY.SK • 29 Október 2017, 11:51 • 2 min
Pre masívny únik plynu z potrubia uzavreli cestu medzi obcami Domaniža a Prečín

PREČÍN - Polícia v nedeľu dopoludnia úplne uzavrela cestu II/517 z Považskej Bystrice smerom do Rajca v úseku medzi obcami Prečín a Domaniža.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je masívny únik plynu z vysokotlakového potrubia pri obci Počarová.

 

Ako TASR informoval starosta Počarovej Ladislav Lagíň, porucha na vysokotlakovom potrubí spôsobila odstavenie dopravy z oboch smerov – od Považskej Bystrice aj od Rajca. Niektoré obce vrátane Počarovej budú zrejme odstavené od prívodu plynu.

 

„Podľa plynárov ohrozenie obyvateľov obce nie je aktuálne, o poruche a uzávere cesty sme ich informovali obecným rozhlasom. Upozorniť ich ešte musím aj na odstávku plynu,“ skonštatoval Lagíň.

 

Na mieste zasahujú štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Považskej Bystrice. „Zistili sme, že pod vysokým tlakom uniká pravdepodobne plyn z vysokotlakového potrubia. Premávka na ceste bola ohrozená, preto sme ju spolu s políciou odstavili. Teraz čakáme na ďalší postup plynárov,“ povedal pre TASR veliteľ zásahu Ján Lednický.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona