Pre Mariána Hossu je poctou predstihnúť Šatana a Bondru

NETKY.SK • 3 August 2010, 07:26 • 2 min
Pre Mariána Hossu je poctou predstihnúť Šatana a Bondru

Pre Mariána Hossu je poctou predstihnúť Šatana a Bondru

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Marián Hossa v uplynulom ročníku žal víťazstvá na takmer všetkých frontoch, kde sa objavil, anketu Zlatý puk nevynímajúc. V nej triumfoval už po štvrtýkrát, čím predstihol jej dvoch trojnásobných víťazov Miroslava Šatana a Petra Bondru.
Starší z bratského dua Hossovcov síce nevyhral kategóriu najlepší útočník, v ktorej triumfoval jeho kamarát Marián Gáborík, no absolútna cena 13. ročníka tradičného hlasovania odborníkov sa ušla práve jemu. Podľa Hossu malo jeho štvrté prvenstvo špeciálnu príchuť. "Je pre mňa obrovskou cťou získať túto cenu ako prvý hokejista po štvrtýkrát a obehnúť také mená ako Miro Šatan či Peťo Bondra," vyhlásil pre TASR 31-ročný útočník zámorského Chicaga Blackhawks.
Hossa v drese "jastrabov" pretavil tretiu účasť v profiligovom finále v rade v zisk vytúženého Stanleyho pohára. Pripojil sa tak k doteraz šiestim Slovákom, ktorí zdvihli nad hlavu víťaznú trofej. Ako sa Hossa pre TASR vyjadril, vôbec by sa nebránil tomu, keby napodobnil tímového spoluhráča Tomáša Kopeckého ziskom druhého prsteňa za víťazstvo v Stanleyho pohári: "Ten pocit by som chcel opäť zažiť, lebo vyhrať pohár je niečo fantastické. Bolo by to krásne, uvidíme, či to príde. V prvom rade si chcem užiť tento prvý."
Hossovu ruku okrem víťazného prsteňa zdobí od júla už aj ten svadobný, ktorý mu na prst navliekla jeho v súčasnosti už manželka Janka Ferová. Azda jedinou škvrnou na, z Hossovho pohľadu, mimoriadne vydarenej sezóne, bola nutnosť uspokojiť sa "iba" so zemiakovou medailou z vancouverskej olympiády. Ani táto skutočnosť však nič neubrala zo spokojného výrazu Hossovej tváre.
Trenčiansky odchovanec, ktorého v roku 1997 draftovala Ottawa Senators v prvom kole z celkového 12. miesta, zaznamenal v minulej sezóne v 79 zápasoch vrátane play off celkovo 27 gólov a 39 asistencií. Podľa Hossu u hokejistu existuje vždy priestor na zlepšovanie sa, v jeho prípade však ide už najmä o udržiavanie si formy. "Trénujem ako doteraz a nič na tom nemením. Samozrejme, vždy sa dá niečo zlepšovať. Keď dačo nejde na tréningu, dá sa to zlepšiť, ale 31 rokov je 31 rokov. Tie mladšie roky, keď som cibril niečo, čo som potreboval, sú už preč," dodal Hossa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona