Pre majiteľov áut je to na Silvestra skúška ohňom

NETKY.SK • 31 December 2018, 11:12 • 2 min
Pre majiteľov áut je to na Silvestra skúška ohňom

BRATISLAVA - Petardy, ohňostroj či neriadená zábava v uliciach. Aj to patrí k silvestrovským oslavám. Pre majiteľov áut či vodičov je to však skúška ohňom. Preto odporúčame nezapaľovať pyrotechniku v blízkosti motorových vozidiel.

slovakia

left justify in out

Jednou z najčastejších otázok je, kedy a či k poistnej udalosti volať políciu. Ak pri takejto poistnej udalosti dôjde napríklad k poškodeniu skla, karosérie, pneumatík a podobne, potrebné je nehodu písomne a fotograficky zdokumentovať. Ak je škoda zjavne dôsledkom úmyselného konania cudzej osoby, ide o vandalizmus a je potrebné privolať políciu.

 

"Ak niekto či už petardami, ohňostrojom, prípadne vandalizmom zničil alebo poškodil vozidlo, ide o poistnú udalosť, na ktorú sa vzťahuje krytie z havarijného poistenia. Bez ohľadu na to, či ste vinníka identifikovali, alebo nie, " konštatuje Vladimír Guštafik zo spoločnosti Business Lease Slovakia.

 

img

 

Poisťovne totiž často v prípade nekompletnej dokumentácie k poistnej udalosti odmietnu poskytnúť poistné plnenie. Zdokumentovanie nehody políciou je tiež nevyhnutné, ak škodu spôsobil sneh zo strechy budovy, ľad, cencúle a podobne a poškodený nepozná vlastníka budovy, resp. nemal možnosť spísať škodovú udalosť z jeho poistenia.

 

"Pokiaľ teda chcete, aby spoluúčasť platil vlastník budovy, je okrem privolania polície ešte vhodné zabezpečiť si svedkov, ktorí v prípade potreby dosvedčia, že vozidlo sa nachádzalo v momente škody pri predmetnej budove. V prípade využívania operatívneho lízingu je postup jednoduchší. Poistnú udalosť je síce potrebné tiež zdokumentovať políciou, no následne preberá komunikovanie s poisťovňou lízingová spoločnosť," spresňuje Guštafik.

 

img

 

V ostatných prípadoch, napríklad pri dopravnej nehode alebo škody pri parkovaní je potrebné privolať políciu iba vtedy, ak výška škody zjavne prevyšuje 4000 eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies