Pre ľudí v núdzi vyzbierali 48 ton potravín a drogérie

NETKY.SK • 21 November 2014, 10:58 • 2 min
Pre ľudí v núdzi vyzbierali 48 ton potravín a drogérie

BRATISLAVA - V rámci charitatívnej zbierky pre ľudí v núdzi vyzbierala Slovenská katolícka charita (SKCH) 48 ton potravín a drogérie v celkovej hodnote 68-tisíc eur. Agentúru SITA o tom informoval manažér pre komunikáciu SKCH Lukáš Melicher. Zbierku spoluorganizovali aj organizácia Depaul Slovensko, Slovenská potravinová banka a spoločnosti Tesco a Unilever.

slovakia

left justify in out

"Prekvapila nás pozitívna spätná väzba od ľudí, ktorí sa rozhodli darovať jedlo tým, ktorí sa ocitli v núdzi," povedal generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Radovan Gumulák. "Darované potraviny a drogériu využijeme v našich charitných zariadeniach pre starších, chorých a ľudí bez domova po celom Slovensku a pripravíme balíčky pre rodiny, ktoré ohrozuje chudoba," dodal. Najčastejšie darovanými potravinami boli podľa Gumuláka múka, cestoviny, cukor, strukoviny, ryža a olej. Najviac pomoci SKCH vyzbierala v Bratislave, konkrétne päť a pol tony potravín a drogérie. 

 

Charitatívnu zbierku potravín a drogérie zorganizovali od 10. do 15. novembra v 67 obchodoch po celom Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies