Pre lesné požiare v Kanade evakuovali tisíce ľudí, hasiť pomáhajú vojaci

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 10:02 • 2 min
Pre lesné požiare v Kanade evakuovali tisíce ľudí, hasiť pomáhajú vojaci

REGINA/TORONTO - Úrady v kanadskej provincii Saskatchewan evakuovali tisíce obyvateľov ohrozovaných lesnými požiarmi, ktoré tento rok zasiahli nezvyčajne veľké územie. Agentúra AP dnes informovala o vyslaní takmer tisícky príslušníkov armády do postihnutej oblasti, kde majú pomôcť s hasením.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľov provincie, na ktorých sa odvoláva AP, tohtoročné požiare zasiahli územie s rozlohou 300.000 hektárov, čo predstavuje približne desaťnásobok oproti bežnému stavu.


Agentúra Reuters uviedla, že provinčná vláda v sobotu evidovala 114 aktívnych požiarov a v nedeľu nariadila na severe Saskatchewanu evakuáciu ďalších 8000 ľudí po tom, ako počas uplynulého týždňa oblasť muselo opustiť vyše 5000 obyvateľov.


Evakuáciu najnovšie vyhlásili v okolí mesta La Ronge, ležiaceho približne 600 kilometrov severne od Reginy, hlavného mesta Saskatchewanu. Tisícom ľudí z La Ronge by mali poskytnúť dočasné útočisko v meste Cold Lake na území susednej provincie Alberta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona