Pre lásku všetko: Muž bol kvôli manželke darovať krv neuveriteľných 147-krát

NETKY.SK • 18 Február 2015, 10:00 • 2 min
Pre lásku všetko: Muž bol kvôli manželke darovať krv neuveriteľných 147-krát

PEKING – Tento Číňan naozaj miluje svoju manželku a aby ju zachránil sám riskuje svoje zdravie. Za desať rokov bol kvôli nej darovať krv neuveriteľných 147-krát, aby ju udržal nažive.

slovakia

left justify in out

Wang Xiaoying diagnostikovali v roku 2003 anémiu po tom, ako skolabovala pred očami svojho manžela Xu Wenwu. Anémia je spôsobená nedostatkom železa, čo znamená, že jej telo nedokáže produkovať dostatok červených krviniek.

 

Wang sa cíti slabá a nedokáže sa na nič sústrediť, a preto potrebuje časté transfúzie krvi. V Číne je možné si transfúziu zaplatiť, ale 45-ročný Xu Wenwu si ich nemôže dovoliť.

 

Podľa zákona však každý Číňan, ktorý chce darovať krv pre seba a svoju rodinu tak môže spraviť, ak v pravidelných intervaloch dodá 800ml do krvnej banky.

 

Aj napriek tomu, že sa ich krvné skupiny nezhodujú, 38-ročná Wang dostáva krvné transfúzie, pretože jej manžel chodí pravidelne darovať krv. Za 10 rokov daroval Xu z mestečka Čančun zo severovýchodnej provincie Jilin krv už 147-krát.

 

Na Slovensku môžu muži ísť darovať krv maximálne štyrikrát do roka. Takže za 10 rokov by mohol ísť maximálne štyridsaťkrát.

 

„Prajem si iba jednu vec, aby moja manželka bola zdravá. Vzdali sme sa možnosti mať deti, ale aspoň máme seba,“ dodáva Xu Wenwu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies