Pre krajiny V4 sú najkvalitnejšie české produkty, Maďari uprednostňujú aj slovenské výrobky

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 17:17 • 2 min
Pre krajiny V4 sú najkvalitnejšie české produkty, Maďari uprednostňujú aj slovenské výrobky

BRATISLAVA - Imidž kvalitných výrobkov dlhodobej spotreby majú pre vyšehradské krajiny najmä české produkty. Myslí si to asi polovica opýtaných maďarských a poľských respondentov a 63 percent Slovákov.

slovakia

left justify in out

Ukázal na to porovnávací prieskum v krajinách V4 robený minulý rok počas leta na reprezentatívnej vzorke dospelej populácie. Za jednotlivé krajiny odpovedalo minimálne 1000 ľudí.

 

Pre Maďarov sú kvalitné aj slovenské výrobky, kladne odpovedalo 52 percent opýtaných. Poliaci hodnotia pomerne vysoko i kvalitu maďarských produktov (41 percent), slovenské sa im pozdávajú menej (24 percent). Poľské veci ohodnotili celkom priaznivo Maďari (46 percent), hoci ich nekupujú veľa. Slováci a Česi sú k Poľsku oveľa rezervovanejší. V prípade oboch krajín im verí 11 percent opýtaných respondentov.

 

Produkty z Poľska však nakupujú tri štvrtiny Čechov a Slovákov, približne desatina ich však hodnotí ako kvalitné. "Mohli sa sem premietnuť aj v médiách uvádzané kritické informácie o potravinách dovezených z tejto krajiny," uvádza Inštitút pre verejné otázky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies