Pre korupciu na pozemkovom fonde obvinili sedem osôb, Kvietika súd prepustil

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 20:16 • 2 min
Pre korupciu na pozemkovom fonde obvinili sedem osôb, Kvietika súd prepustil

BRATISLAVA - V prípade Latifundista a Feudál obvinil sedem z ôsmyich zadržaných osôb z korupcie. Išlo pritom o vysokopostavených ľudí z prostredia Slovenského pozemkového fondu (SPF).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Policajný zbor SR na sociálnej sieti. Ako ďalej priblížila, obvinené osoby sa mali dopustiť trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a prijímania úplatku. Čelia aj obvineniam z podplácia či zneužívania právomoci verejného činiteľa. 

 

Počas akcie Latifundista a Feudál zadržala NAKA osem ľudí, z nich sedem už obvinili - M.K, JUDr. A. Š, Ing. G. B, Ing. P. R., Mgr. A. H., JUDr. R. K., Ing. M. Š.

 

Medzi nimi je aj súčasná riaditeľka SPF Adriana Šklíbová, Gabriela Bartošová, ktorá je blízkym človekom ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského. Súd dnes poslal domov oligarchu Martina Kvietika.  

 


Advokát Dušan Ivan, ktorý zastupuje finančníka Martina Kvietika stíhaného aj v kauze Dobytkár v dnešnom stanovisku zdôraznil, že nové obvinenie jeho klienta je výsledkom výpovede kajúcnika v nepodstatnej časti potvrdenej dvoma jeho spolupracovníkmi.

 

„Zadržanie môjho klienta, podnikateľa Martina Kvietika v údajnej korupčnej kauze SPF považuje obhajoba za zneužívanie a znásilňovanie práva, ako aj za zjavný protiprávny zásah do jeho slobody. Snahy o opätovné protiprávne zaistenia založené na výpovediach kontroverzných a nevierohodných kajúcnikov všeobecne vníma obhajoba ako okázalú a v demokratickej spoločnosti veľmi nebezpečnú šikanu," zdôraznil advokát.

 

„Takúto neoverenú a zištnú výpoveď kajúcnika, pôvodne väzobne stíhaného advokáta, odmietli okrem podnikateľa Martina K. aj všetci zadržaní bývalí čelní predstavitelia SPF," uviedol
 

Prečítajte si tiež: Finančník Martin Kvietik čelí ďalšiemu obvineniu z korupcie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies