Pre kauzu ihiel v jahodách zadržali podozrivú ženu

NETKY.SK • 11 November 2018, 12:51 • 2 min
Pre kauzu ihiel v jahodách zadržali podozrivú ženu

SYDNEY - Dva mesiace po prvom náleze ihiel na šitie v kupovaných jahodách zatkli v austrálskom štáte Queensland 50-ročnú ženu.

slovakia

left justify in out

Polícia oznámila, že ženu zadržali v nedeľu "po komplexnom a obsiahlom vyšetrovaní". Vo večerných hodinách bude čeliť bližšie nešpecifikovaným obvineniam. Pred súd v Brisbane má predstúpiť v pondelok.

Úrady zaznamenali od septembra viac než sto takýchto prípadov, ktoré vyvolali v krajine znepokojenie. Prvé prípady sa objavili v štáte Queensland, než sa rozšírili aj do Nového Južného Walesu, Viktórie, Teritória austrálskeho hlavného mesta, Južnej Austrálie, Tasmánie i na Nový Zéland.

 

Pestovatelia a polícia predpokladajú, že tam už mohlo ísť aj o napodobňovanie. Vláda Queenslandu za informácie, ktoré by viedli k dolapeniu páchateľov, vypísala odmenu 100-tisíc austrálskych dolárov (61-tisíc eur). Jedného muža tam museli hospitalizovať po tom, čo takúto jahodu s ihlou zjedol.

Obchodné reťazce v reakcii na tieto prípady stiahli jahody z predaja a vláda zvýšila trestné sadzby za kontaminovanie potravín z 10 na 15 rokov väzenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies