Pre kauzu CT prístroja dostala prokuratúra tri trestné oznámenia

NETKY.SK • 7 November 2014, 14:20 • 2 min
Pre kauzu CT prístroja dostala prokuratúra tri trestné oznámenia

BRATISLAVA - Prokurátorovi Krajskej prokuratúry Trnava dnes doručili písomný pokyn z generálnej prokuratúry, ako ďalej postupovať v trestnom konaní v súvislosti s nákupom CT prístroja v piešťanskej nemocnici.

slovakia

left justify in out

"Generálna prokuratúra sa musela k dnešnému dňu vysporiadať okrem medializovaných informácií aj s tromi trestnými oznámeniami," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Jedno oznámenie bolo písomné, dve prišli e-mailom. Práve oznamovatelia e-mailových podaní mali zákonnú povinnosť oznámenia do troch dní ústne alebo písomne doplniť. Hneď po tejto lehote dostal trnavský prokurátor usmernenia pre ďalší postup.

 

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár vydal pred týždňom pokyn, aby orgány činné v trestnom konaní preskúmali tender na kúpu CT prístroja v Nemocnici Alexandra Wintera v Piešťanoch. Podľa medializovaných informácií kúpila piešťanská nemocnica prístroj za 1,6 milióna eur, čo je o 600-tisíc viac, ako vysúťažilo predchádzajúce vedenie. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Pavol Paška. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová v pondelok po výzve premiéra Roberta Fica rezignovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies