Pre Katku Koščovú sú Vianoce najkrajším sviatkom

NETKY.SK • 24 December 2016, 11:13 • 2 min
Pre Katku Koščovú sú Vianoce najkrajším sviatkom

BRATISLAVA - Pre slovenskú speváčku Katku Koščovú sú Vianoce najkrajším rodinným sviatkom.

slovakia

left justify in out

Sú pre ňu obdobím, keď má možnosť stretnúť sa aj s tými, ktorých celý rok nevidí. „Keď hovorím rodinný sviatok, tak tam zahrňujem aj mojich priateľov, s ktorými sme si spravili tradíciu každoročnej spoločnej predvianočnej večere 23. decembra. Vianoce sú pre mňa aj celé to obdobie príprav. Spoločné pečenie medovníkov s kamarátkami a našimi deťmi. Koledy a svetielka už od prvej adventnej nedele. A, samozrejme, príbeh, vďaka ktorému vznikli,” zdôverila sa v rozhovore pre agentúru SITA.


Sviatky pokoja trávi už niekoľko rokov spoločne s rodinou v jej a sestrinom dome. „Keďže máme domy na spoločnom dvore, tak večera je u nás, a hneď potom sa presúvame do vedľajšieho domu pozrieť sa, čo nám priniesol Ježiško. Sú u nás už tradične moji rodičia, segra s mužom, deckami a my traja. Občas sa zastavia svokrovci, alebo dedko, ak práve nie je u môjho krstného,” prezradila obľúbená interpretka.


K Vianociam patria aj darčeky a na ich výbere si Koščová naozaj zakladá. „Milujem nakupovanie darčekov a vždy zvažujem, čo komu. Preto ich kupujem s rozvahou dopredu, niekedy aj niekoľko mesiacov pred Vianocami. Som rada, ak každý dostane to, čo má naozaj rád, na čo sa teší, nie len také vyplnenie darčekového papiera na poslednú chvíľu,“ povedala.


S manželom a synom Adamkom si užívajú Vianoce so všetkým, čo k tomu patrí - rybou, šalátom aj kapustnicou. „Varíme u nás doma. Mamka prinesie všetko, čo treba na kapustnicu, ja robím šalát a bobaľky, môj muž obaľuje a vypráža ryby. Minulý rok nám susedia priniesli domáce oblátky, ktoré jedávame s medom na začiatku večere. Keď som bola malá, môj oco nám zvykol čítať pred večerou vianočný príbeh o Ježiškovi. Rada by som to tento rok zaviedla ako tradíciu. Cez deň si púšťame koledy, máme plný dom, detiská sa hrajú a demolujú, samozrejme. Keďže nemáme klasickú telku, tak si púšťame len filmy a rozprávky, ktoré máme na DVD. Taká vianočná klasika,” pokračovala Koščová.


Na otázku, či jej niektoré Vianoce utkveli špeciálne v pamäti, odpovedala: „Nemám v pamäti žiadne konkrétne obľúbené Vianoce, aj keď to môže vyznieť neuveriteľne. Mne sa prosto všetky zlievajú do jednej príjemnej a krásnej spomienky.”


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies