Pre Janukovyča bol pripravený rovnaký osud, aký stihol Kaddáfího

NETKY.SK • 4 Február 2015, 21:53 • 2 min
Pre Janukovyča bol pripravený rovnaký osud, aký stihol Kaddáfího

MOSKVA - Bývalého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča čakal rovnaký osud, aký stihol zvrhnutého líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího. Uviedol to dnes niekdajší ukrajinský premiér Mykola Azarov na tlačovej konferencii v Moskve pri príležitosti vydania svojej knihy "Ukrajina na rázcestí".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Azarov nechce súdiť skutky Janukovyča, ktorý mal podľa neho príležitosť "udržať poriadok v krajine" a zabrániť štátnemu prevratu z minuloročného februára, informovala agentúra TASS.

 

"Keď organizovali operáciu na streľbu do ľudí na Majdane, celá Ukrajina bola vystrašená. Bolo to po prvý raz v našich dejinách, keď tam chladnokrvne zabili vyše 130 osôb, vrátane 26 príslušníkov poriadkových síl," skonštatoval Azarov ohľadom udalostí na Námestí nezávislosti v ukrajinskom Kyjeve.

 

"V týchto súvislostiach Janukovyč stratil odvahu, a ruky tých, čo zosnovali prevrat, boli voľné. Nazvali ho krvavým tyranom a stal sa predmetom likvidácie. Následne sa vytvorili skupiny poverené jeho zadržaním a realizáciou líbyjského variantu. Bolo nariadené, aby zomrel ako Kaddáfí," tvrdí bývalý ukrajinský premiér.

 

Azarov dodal, že Janukovyča neodsudzuje pre jeho útek z Kyjeva na východ krajiny. "Prezidentské sídlo sa vydalo zničiť 3500 ľudí, medzi ktorými bolo 18 osôb poverených likvidáciou Janukovyča počas pogromu," citoval TASS Azarove slová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona