Pre investorov nie sme atraktívna krajina, škodia najmä zákony!

NETKY.SK • 20 November 2013, 10:23 • 2 min
Pre investorov nie sme atraktívna krajina, škodia najmä zákony!

BRATISLAVA - Atraktívnosť Slovenska sa pre investorov od vlani opäť prepadla, píše denník SME v článku s názvom: U investorov sme klesli, škodí nám Zákonník.

slovakia

left justify in out

Vyplynulo to z Indexu globálnej dynamiky poradenskej firmy Grant Thornton, ktorý hodnotil 60 krajín sveta. Ten pridelil Slovensku 53 bodov. Ešte v roku 2012 sme získali 60 bodov. Výsledok zaradil našu krajinu na 32. miesto. Z regionálnych konkurentov nás predbehlo Poľsko a Slovinsko. Z piatich kategórií hodnotenia Slovensko kleslo najhlbšie vo vede a technológiách, kde nezískalo ani štvrtinu bodov. V ľudských zdrojoch tento rok skončilo horšie nielen ako Rusko alebo Poľsko, ale aj ako Maroko, Alžírsko, Španielsko alebo Portugalsko.

Tesne za Slovenskom skončilo Rumunsko a Ukrajina. Spomalil sa u nás prílev investícií a vzniká málo pracovných miest. Hovorca Nemecko-slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Markus Halt tvrdí, že k tomu prispeli najmä zmeny Zákonníka práce, ktoré znížili flexibilitu trhu a zvýšili náklady zamestnávateľov. Denník sa venuje téme na ôsmej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies