Pre indonézskych podnikateľov nie je Slovensko neznámou krajinou

NETKY.SK • 12 Október 2011, 18:39 • 2 min
Pre indonézskych podnikateľov nie je Slovensko neznámou krajinou

Pre indonézskych podnikateľov nie je Slovensko neznámou krajinou

slovakia

left justify in out

img

Minister hospodárstva (MH) SR Juraj Miškov (SaS) sa dnes zúčastnil spolu s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom na Podnikateľskom fóre SR – Indonézia, ktorého cieľom bolo predstaviť SR ako zaujímavého, atraktívneho a spoľahlivého investičného partnera.
"Pre indonézskych podnikateľov nie je Slovensko neznámou krajinou. Naše obchodno–ekonomické vzťahy majú dlhoročnú úspešnú tradíciu. Pojem obchodnej značky Made in Czechoslovakia je aj v súčasnosti v Indonézii, najmä u staršej a strednej generácie, stále rezonujúcou značkou spojenou s kvalitnými strojárskymi výrobkami, motocyklami, energetickými zariadeniami a spotrebným tovarom," pripomenul Miškov na podnikateľskom fóre počas svojej pracovnej cesty v Indonézii.
Cieľom Slovenska a MH SR je opätovný "návrat k tradíciám" a k nadviazaniu na všetko pozitívne, čo výrobná a obchodná značka Made in Czechoslovakia kedysi v Indonézii znamenala. Výrobné kapacity na realizáciu väčších investičných projektov, najmä z oblasti energetiky a budovania výrobných kapacít pre rozvoj infraštruktúry, na Slovensku ešte stále existujú. 
"V tejto súvislosti prichádzame ponúknuť tieto možnosti a očakávame zo strany indonézskych podnikateľov pozitívnu odozvu," doplnil šéf slovenského rezortu hospodárstva.
Budúcnosť priemyslu SR súvisí predovšetkým s rozvojom nových progresívnych technológií a inovácií produkujúcich výrobky s vysokou pridanou hodnotou a súčasne spojených so znižovaním surovinovej a energetickej náročnosti na výrobu. Toto sú hlavné atribúty ďalšieho rozvoja slovenskej ekonomiky, ktoré sú determinované najmä charakterom našej závislosti od dodávok rozhodujúcich surovín. Otváranie a rozširovanie priestoru pre inovácie v priemysle je aj prioritou MH SR. Sú totiž spájané s novými podnikateľskými možnosťami a pozitívnym vplyvom na zvyšovanie konkurencieschopnosti podnikov. 
O perspektíve slovensko-indonézskych hospodárskych vzťahov svedčí aj podpísanie 10 memoránd o spolupráci medi slovenskými a indonézskymi podnikateľskými subjektmi. "Podpisy dnešných vzájomných dohôd o spolupráci sú dôkazom toho, že aj slovenskí podnikatelia majú potenciál uspieť v rozvojových krajinách. Ide najmä o export investičných celkov a transferov know-how, teda export investičných produktov, priemyselných zariadení a pomoc pri budovaní elektrární či infraštruktúry," povedala riaditeľka priamych zahraničných investícií Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Andrea Gulová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona