Pre hustú mrznúcu hmlu museli v Londýne zrušiť niekoľko letov

NETKY.SK • 31 December 2016, 07:07 • 2 min
Pre hustú mrznúcu hmlu museli v Londýne zrušiť niekoľko letov

LONDÝN - Hustá mrznúca hmla pokrýva juhozápad Anglicka a viaceré časti Európy a ešte v piatok si vynútila zrušenie množstva letov na dvoch najväčších britských letiskách - Londýn-Heathrow a Londýn-Gatwick, informovala stanica BBC. Letecká spoločnosť Easyjet uviedla, že zrušila 56 letov na letisku Gatwick a letisko Heathrow oznámilo zrušenie najmenej 119 letov.

slovakia

left justify in out

Hovorca letiska Londýn-Gatwick povedal, že hustá hmla nad juhovýchodným Anglickom a časťami Európy, kam smeruje množstvo lietadiel, spôsobila meškania a rušenie letov a ospravedlnil sa za toto "nevyhnutné a poľutovaniahodné narušenie".

 

"Cestujúcim dôrazne odporúčame overiť si u svojej leteckej spoločnosti stav svojho letu ešte pred odchodom na letisko, ak je to možné," dodal.

 

Letisko Londýn-City uviedlo, že odklonilo asi 26 letov a zrušilo vyše 60 prichádzajúcich a 70 odchádzajúcich letov.

Podľa spoločnosti EasyJet letisko Gatwick zase odporučilo všetkým leteckým spoločnostiam zrušiť časť letov.

 

Hmla podľa britskej Národnej služby leteckej dopravy (NATS) narušila leteckú dopravu preto, lebo vďaka nej bol medzi lietadlami potrebný väčší odstup, aby sa tak zaručila ich bezpečnosť pri slabej viditeľnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona