Pre hrozbu zrušili plánovaný pochod skupiny PEGIDA v Drážďanoch

NETKY.SK • 18 Január 2015, 15:33 • 2 min
Pre hrozbu zrušili plánovaný pochod skupiny PEGIDA v Drážďanoch

DRÁŽĎANY - Plánovanú protiislamskú demonštráciu, ktorá sa mala uskutočniť v pondelok v Drážďanoch na východe Nemecka, zrušili dnes z dôvodu hrozieb islamských extrémistov voči kľúčovému organizátorovi týchto pravidelných zhromaždení. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na tajné služby.

slovakia

left justify in out

Terčom vyhrážok sa podľa úradov stal Lutz Bachmann, jeden z hlavných organizátorov antiislamskej iniciatívy Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (PEGIDA).
      

"Existuje konkrétna hrozba voči členovi organizačného tímu," citovala agentúra AP vyhlásenie polície.
      

Zrušenie pochodu oznámila PEGIDA dnes, oznamom na svojej facebookovej stránke. Skupina ďalej vyzvala priaznivcov, aby namiesto pochodu umiestnili v pondelok do svojich okien sviečky a nemecké vlajky.
      

"Vzhľadom k tomu, že útok by pravdepodobne znamenal niekoľko zranení a zodpovednosť voči našim účastníkom berieme vážne, sme sa po rozhovoroch s tajnými službami a políciou cítili nútení prijať tento krok," vysvetlili organizátori na Facebooku.
      

Bolo by to v poradí 13. zhromaždenie týchto aktivistov, dodala DPA.
      

Hnutie PEGIDA protestuje od októbra 2014 takmer každý pondelok v saskej metropole Drážďany a ďalších mestách proti údajnej islamizácii Nemecka. V pondelok 12. januára sa v Drážďanoch zhromaždil rekordný počet 25.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies