Pre horúčavy pozastavili vyučovanie na školách v severných štátoch Malajzie

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 08:39 • 2 min
Pre horúčavy pozastavili vyučovanie na školách v severných štátoch Malajzie

KUALA LUMPUR - Úrady v dvoch štátoch Kedah a Perlis na severe Malajzie vydali na dnes a piatok nariadenie o zatvorení škôl v dôsledku pretrvávajúcej vlny horúčav. Informovalo o tom dnes tamojšie ministerstvo školstva, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K citovanému rozhodnutiu dospel rezort vzdelávania po tom, ako sa v uplynulých troch dňoch teploty v týchto severných oblastiach vyšplhali nad 38 stupňov Celzia.

 

"Počasie v Perlise a Kedahu budeme aj naďalej sledovať a rozhodneme o predĺžení pozastavenia (školskej dochádzky)," uviedol vo svojej kancelárii v administratívnom hlavnom meste krajiny Putrajaya minister školstva Mahdzir Khalid, ktorého cituje agentúra DPA. Úrady situáciu monitorujú, v tejto časti si na ťažkosti spôsobené neprimeraným teplom podľa neho sťažovalo už minimálne 100 ľudí.

 

Nariadenie o dočasnom pozastavení výučby sa podľa údajov ministerstva školstva vzťahuje na 853 základných a stredných škôl v štátoch Kedah a Perlis.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies