Pre hmlu na košickom letisku museli vo štvrtok zrušiť tri lety

NETKY.SK • 16 Január 2015, 09:25 • 2 min
Pre hmlu na košickom letisku museli vo štvrtok zrušiť tri lety

KOŠICE – Hustá hmla spôsobila vo štvrtok (15.1.) na košickom letisku zrušenie troch letov. Let spoločnosti Wizz Air z Londýna presmerovali do Budapešti, let Českých aerolínií z Prahy presmerovali do Popradu a lietadlo z Viedne pre počasie v Košiciach ani nevzlietlo. TASR to dnes potvrdilo vedenie letiska.

slovakia

left justify in out

"Prevoz cestujúcich z letísk v Budapešti a Poprade do Košíc zabezpečili letecké spoločnosti. Cestujúci popoludňajšieho letu spoločnosti Austrian Airlines z Viedne prileteli neskorým večerným letom, na ktorý letecká spoločnosť promptne nasadila lietadlo s vyššou kapacitou," uviedol zástupca výkonného riaditeľa a člen predstavenstva Letiska Košice Tomáš Jančuš. Cestujúcim spoločnosti Wizz Air, ktorí na letisku čakali približne štyri hodiny, podali občerstvenie na náklady leteckého dopravcu v zmysle predpisov.

 

Napriek technickému vybaveniu košického letiska pre pristávanie lietadiel za zníženej viditeľnosti bola v časoch plánovaných príletov problémom mimoriadne hustá hmla. Dohľadnosť sa pohybovala len na úrovni 150 metrov, pričom potrebná minimálna dohľadnosť je asi 350 metrov. 

 

"Od 19.00 h sa už počasie umúdrilo a večerné prílety z Prahy a Viedne pristáli bez problémov. Štatisticky ide iba o 0,08 % prípadov presmerovaných letov z dôvodu nedostatočnej dohľadnosti počas jedného roka," konštatoval Jančuš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies