Pre haváriu tankera na Galapágoch vyhlásili stav katastrofy

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 09:21 • 2 min
Pre haváriu tankera na Galapágoch vyhlásili stav katastrofy

QUITO - Ekvádor vyhlásil stav prírodnej katastrofy po minulotýždňovej havárii tankera na Galapágoch, približne 900 kilometrov od pevniny. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Z tankera Galapaface I by mohli stále unikať toxické látky, ako je napríklad motorová nafta, hoci pohonné látky vypumpovali. Podarilo sa tiež zachrániť vyše 1000 ton nákladu. K nehode došlo 9. mája, plavidlo narazilo na ostrov San Cristóbal.

 

Galapágske ostrovy, ktorých väčšinu tvorí národný park, sú domovom mnohých jedinečných druhov vrátane korytnačky obrovskej, leguána morského a nelietajúceho kormorána.

 

Evolúciu, charakteristickú pre tieto živočíchy, ako aj odchýlky medzi kolóniami na jednotlivých ostrovoch, pozoroval v 19. storočí britský vedec Charles Darwin. Stali sa kľúčovou časťou jeho evolučnej teórie a ostrovy získali svetový význam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies