Pre Halenára jubilejný desiaty primát, pochválil Fořta

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 13:36 • 2 min
Pre Halenára jubilejný desiaty primát, pochválil Fořta

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava utorňajším domácim víťazstvom nad FC Nitra 2:1 v zápase predposledného 32. kola Corgoň ligy 2013/2014 s definitívnou platnosťou rozhodli o zostupe klubu spod Zobora do II. ligy.

slovakia

left justify in out

Hráči "belasých" spolu s realizačným tímom zároveň mali po tomto stretnutí na Pasienkoch príjemné starosti - od prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika, šéfa Únie ligových klubov (ÚLK) Dušana Tittela a aj za prítomnosti primátora Bratislavy Milana Ftáčnika prevzali pohár a zlaté medaily za majstrovský titul (ten si vybojovali už v predstihu 10. mája po dueli 30. kola a výhre nad Zlatými Moravcami 2:0, pozn.). Mínusom bola len návšteva - necelá tisícka divákov.

 

"Je to moja už desiata trofej a som z nej veľmi šťastný," citovala oficiálna internetová stránka ŠK Slovan Bratislava slová ofenzívnej opory tímu Juraja Halenára, ktorý zaokrúhlenie prvenstiev rozmenil na drobné: "Mám päť titulov, štyri poháre a jeden Superpohár. Každý primát je niečím špecifický." Futbalisti Slovana získali rekordný ôsmy majstrovský titul v ére samostatnosti SR, predtým sa radovali v rokoch 1994, 1995, 1996, 1999, 2009, 2011 a 2013. 

 

Halenár však priznal, že proti Nitre to v utorok podvečer nebolo jednoduché. "Natrápili sme sa viac, ako bolo potrebné. Mali sme obrovské množstvo šancí, ale málo z nich sme využili," uviedol pre klubový web rodák z Trnavy. Na vedúci gól Kristiána Kolčáka z 12. min dokázal onedlho odpovedať Brazílčan Cléber, o všetkom rozhodol gól českého legionára Pavla Fořta v 79. min. "Mali sme sem-tam aj smolu, pretože sme nastrelili žrde i brvno. Fořt napokon ukázal, čo znamená pre naše mužstvo, je to dôležitý hráč," pochválil spoluhráča 30-ročný Juraj Halenár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona