Pre Federera sa Riom nič neskončí, ani kariéra

NETKY.SK • 15 December 2015, 11:26 • 2 min
Pre Federera sa Riom nič neskončí, ani kariéra

LONDÝN - Budúcoročné olympijské hry v Riu de Janeiro nebudú konečnou v kariére švajčiarskeho tenistu Rogera Federera.

slovakia

left justify in out

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión počas nich 8. augusta 2016 oslávi 35. narodeniny, ale na tenisový dôchodok sa nechystá. "Sezónu 2016 mám už celú naplánovanú, do olympijských hier aj po nich. Nie, zatiaľ žiadne plány na odchod. O žiadnom termíne som zatiaľ neuvažoval," cituje britská BBC dvojnásobného olympijského medailistu. V Pekingu 2008 získal zlato vo štvorhre spolu so Stanom Wawrinkom, o štyri roky neskôr ho v londýnskom finále dvojhry zdolal Andy Murray. V Brazílii by sa mal podľa švajčiarskych médií okrem dvojhry predstaviť aj v miešanej štvorhre s Martinou Hingisovou. Otázna je jeho účasť v mužskom debli.


Federer po uplynulej sezóne ukončil trénerskú spoluprácu so Stefanom Edbergom, do jeho tímu pribudol Ivan Ljubičič. "Na nasledujúci rok sa teším. Najbližším veľkým cieľom je, prirodzene, Australian Open. No a potom ma čaká dlhý, ťažký rok. Teším sa dobrému zdraviu aj športovej forme. Ako som už viackrát povedal, verím, že na okruhu ešte nejakú tú chvíľu pobudnem," dodal účastník druhého ročníka exhibičnej ázijskej medzisezónnej súťaže regionálnych tenisových miešaných družstiev International Premier Tennis League (IPTL), v rámci ktorej v pondelok v Dubaji podľahol Ivovi Karlovičovi 4:6.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona