Pre fanúšikov MMA to bol jeden z najlepších galavečerov všetkých čias!

NETKY.SK • 13 November 2017, 11:48 • 2 min
Pre fanúšikov MMA to bol jeden z najlepších galavečerov všetkých čias!

BRATISLAVA - Predminulý víkend mohli fanúšikovia MMA jeden zažiť z najlepších galavečerov všetkých čias. Ide o UFC 217, kde mohli diváci sledovať hneď tri zápasy o titul. Všetky tri zápasy splnili očakávanie a počas každého z nich fanúšikovania doslova šaleli.

slovakia

left justify in out

Joanna Jedrzejczyková proti Rose Namajunasovej: Veľmi očakávaný zápas v ženskej divízií. Jedrzejczyková mala na svojom konte 13 vyhratých zápasov, chcela si pripísať ďalší a tak vyrovnať rekord Rondi Rouseyovej. Ale v ceste jej stála 25 ročná Rose Namajunasová, mladá Američanka so skóre 6 výhier a 3 prehry. Jedrzejczyková sa počas celej mediálnej kampane správala veľmi neslušne k Namajunasovej, kedy len mohla tak na ňu psychicky útočila, bolo to z jej strany trocha nezvyčajné a možno pre niektorých jej fanúšikov aj nesympatické.

 

Nemajunasová však odolával a bola celý čas neskutočne kľudná. Tak isto aj v zápase, Namajunasová išla od začiatku v pred, toto tak rozhodilo Jedrzejczykovú, že po dvoch minútach po rane na bradu padla na zem, kde ju ešte Nemajunasová zasypávala ranami až kým sa poľská zápasníčka nevzdala. Celá hala doslova vybuchla. Po výhre povedala Nemajunasová iba jednu vetu:"Tento opasok neznamená nič. Musíš byť iba dobrým človekom." Zápasníčke patrí veľká gratulácia.

 

TJ Dillashaw proti Cody Garbrandt: Je známe, že títo dvaja zápasníci sa doslova nenávidia a aj preto sa od nich očakával veľký súboj. Prvé kolo bolo veľmi vyrovnané a dynamické. Tesne pred ukončením mal možnosť Garbrandt ukončiť zápas ale Dillashawa zachránil časovač. Po krátkej prestávke sa Dillashaw otriasol a začal neskutočný nápor na Garbranta. Asi v strede kola Garbrand odišiel kondične a Dillashaw ho knokautoval. Dillashaw sa s týmto víťazstvom stal druhýkrát držiteľom titulu bantamovej váhy. Po víťazstve si obidvaja podali ruky a objali sa aj keď sú ináč pokrvný nepriatelia. Dillashaw vyhlásil, že by rád išiel o váhu nižšie a chcel by poraziť Demetriousa Johnsona ktorý už neprehral od roku 2012, atak získať titul vo dvoch váhach.

 

Nasledoval zápas Georgesa St-Pierra proti Michaelovi Bispingovi. St-Pierre nezápasil 4 roky aj preto ho v hale očakávalo strašne veľa fanúšikov. Už pri jeho nástupe bola cítiť obrovská podpora z hľadiska. Veľa neprajníkov hovorilo, že GSP sa vracia iba kvôli peniazom. On však tvrdil, že to tak nie ja a teraz je oveľa lepším bojovníkom ako bol pred tým. Tak aj bolo! Mohli sme od neho vidieť úplne iný štýl ako doteraz, začal veľmi dobre, dynamicky a s minimálnymi znakmi toho, že v oktagone nesúťažil za posledné 4 roky.

 

Prvé kolo patrilo jemu. V druhom kole bol už aj Bisping trocha nebezpečnejším a podarilo sa mu ohroziť St-Pierra. Druhé kolo patrilo podľa bodov Angličanovi. Tretie kolo bolo pre fanúšikov tiež oku lahodiace, bojovalo sa v stoji aj na zemi. Bispingovi sa podarilo načať St-Pierrove obočie ktoré dosť krvácalo. Tempo sa trocha spomalilo, ale GSP začal tlačiť ďalej. Vtedy sa mu s presnou ranou podarilo poslať Bispinga k zemi a útok pokračoval ďalej, až kým sa GSP nedostal za chrbát Bispinga a odtiaľ už nebola cesta späť. GSP chladnokrvne ukončil zápas, Bisping neklepal tak upadol do bezvedomia. Bol to krásny moment, GSP korunoval svoj návrat titulovým opaskom vo vyššej váhe ako zápasil zvyčajne. Zaradil sa takto medzi

 

Mená ako McGregor, Couture alebo BJ Penn. Stal sa šampiónom v dvoch rôznych váhach v najprestížnejšej lige na svete v UFC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona