Pre emisný škandál vyšetrujú šéfa dozornej rady Volkswagenu

NETKY.SK • 6 November 2016, 13:47 • 2 min
Pre emisný škandál vyšetrujú šéfa dozornej rady Volkswagenu

BERLÍN - Nemecká prokuratúra rozšírila prešetrovanie emisného škandálu nemeckej automobilky Volkswagen a zahrnula do neho aj šéfa dozornej rady Hansa Dietera Pötscha. Informovala o tom v nedeľu automobilka Volkswagen.

slovakia

left justify in out

V septembri 2015, kedy bola odhalená manipulácia emisných testov dieselových motorov Volkswagenu v USA, bol Pötsch finančným riaditeľom automobilky.


Volkswagen vo vyhlásení uviedol, že prokuratúra v nemeckom meste Braunschweig vyšetruje dvoch členov dozornej rady vrátane Pötscha, ale nezverejnila meno druhej osoby. Prokuratúra už skôr začala vyšetrovanie bývalého generálneho riaditeľa Volkswagenu Martina Winterkorna a ďalšieho nemenovaného manažéra pre tvrdenia, že dostatočne včas neinformovali investorov.

 

VW uviedol, že "na základe dôkladného preskúmania internými a externými právnymi expertmi", spoločnosť opätovne potvrdzuje svoje presvedčenie, že členovia predstavenstva si splnili svoje povinnosti v oblasti poskytovania informácií na základe nemeckého zákona o kapitálových trhoch.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies